وحدت شعوری و تكليفی در ايران اسلامی روز به روز پررنگ تر و استوارتر می شود.
ماموستا جلال مرادی امام جمعه شهرستان دیواندره در گفت وگو با خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، اظهار داشت: در مورد وحدت همه می دانیم كه اتحاد در قرآن با مضامینی چون موارد ذیل آمده است: امت واحده، اعتصام به حبلالله، و کلمه سواء.
وی تصریح کرد: وحدت بهصورت باورهای دینی مشترک که اهلکتاب نیز باید بدان ملتزم باشند، و صراط مستقیمی است که حکایت از وحدت و یکپارچگی راه مؤمنان در رویارویی با کافران است.
امام جمعه دیواندره ادامه داد: قرآن، اختلاف و تفرقه در دین را به بغی و ستم نسبت داده و عامل دشمنی و کینه ورزی را شیطان معرّفی میکند. اتّحاد و یگانگی انسانها در دین، فطری است و این اختلاف است که به عامل بیرونی نیاز دارد.
این عالم اهل سنت عنوان کرد: در این صورت، اتّحاد را باید با آفرینش انسان و پاگذاشتن او به این کره خاکی همزاد دانست.
وی افزود: قرآن در جایی دیگر، به صراحت، از یگانگی نخستین مردم سخن بهمیان آورده و اختلاف را امری عارضی میشناسد که در پی آن، بعثت پیامبران (علیهم السلام) و ارسال کتابهای آسمانی ضرورت یافته است.
ماموستا مرادی یادآور شد: نقش پیامبران در ایجاد اتحاد مردم مشخص است و اگر اختلاف را به دو دسته اصلی اختلاف در عقیده و اختلاف در حیات اجتماعی تقسیم کنیم و فقدان هدایت و تربیت الهی و دسیسههای شیطانی را عامل چنین اختلافی بشناسیم، نقش پیامبران (ع) در رفع اختلاف و ایجاد اتّحاد روشن میشود.
امام جمعه دیواندره بیان کرد: پیامبران با آوردن آیین آسمانی که مطابق با عقل و فطرت انسانها است، بشریت را از پراکندگی عقیدتی رها ساخته و با ارائه شریعت و قوانین زندگی اجتماعی، با اختلافات اجتماعی مقابله کردند، و مردم را از حضیض ذلت اختلاف و تفرقه به قله رفیع وحدت شعوری رسانده و هدایت كردند.
وی ابراز داشت: اگر زحمات و خدمات ارزنده حضرت رسول اعظم(ص) را در حوزه وحدت از نگاه بگذرانیم؛ می بینیم كه قرآن یکی از وظایف پیامبر اکرم(ص) را حلّ اختلاف دیدگاهها و برداشتهای متنوّع مردم دانسته است چنانکه حضرت میان دو قبیله اوس و خزرج که سالیانی متمادی جنگ و خونریزی داشتند، الفت و یگانگی برقرار کرد.
ماموستا مرادی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) در نخستین برنامه اجتماعی خود، پس از ورود به مدینه، میان انصار و مهاجران عقد اخوت منعقد فرمود كه زیربنای وحدت امت اسلامی شد.
وی یادآور شد: وحدت در اندیشه ناب امام (ره) و رهبری یکی از بركات انقلاب اسلامی است، لذا اتحاد امت اسلامی به عنوان اصلی ترین مبانی اندیشه، سیره و منش امام (ره) و مقام معظم رهبری به عنوان سیاست راهبردی انقلاب اسلامی است و در سایر ملل اسلامی به تأسی از جمهوری اسلامی ایران نیز به وضوح مشاهده می شود.
امام جمعه دیواندره گفت: به همین جهت، وحدت کلمه، پرهیز از تفرقه، تمرکز بر مشترکات، اتحاد و همدلی امت اسلامی از آموزههای اصیل و دیرین امام راحل و خلف صالحش، رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
وی اذعان کرد: دیپلماسی وحدت منحصر به ایران اسلامی نیست و امروز این اندیشه ناب الگوی کشورهای اسلامی شده است، لذا هر سال در ایام ولادت با سعادت حضرت رسول اكرم (ص) به روایات اهل سنت و تشیع ١٢ تا ١٧ ربیع الأول این منشور دینی اجتماعی بازخوانی و این وحدت شعوری و تكلیفی در ایران اسلامی با رهنمودهای ناب مقام معظم رهبری پررنگ تر و استوارتر می شود.
ماموستا مرادی اظهار کرد: از بركات آن اعتماد نظام و رهبری به نخبگان اهل سنت است که نمونه آن انتصاب فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی باحکم مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و انتصاب یکی از معاونین رئیس جمهور (عبدالکریم حسین زاده) با حکم رئیس جمهور است.
امام جمعه دیواندره در پایان بیان داشت: این است برکات وحدت شعوری و تکلیفی که همیشه و به کرّات مورد تأكید رهبر معظم انقلاب بوده است.